Ontwikkeling Buitenwoel te Veendam

Aan de noordwestzijde van Veendam verrijst een fraaie nieuwe woonlocatie, de wijk Buitenwoel. Buitenwoel ligt in een parkachtig golfgebied in een landelijke omgeving en doet de naam Parkstad Veendam eer aan.

Buitenwoel kent een gunstige ligging ten opzichte van het centrum en de directe omgeving. De (fiets) verbindingen zijn uitstekend. Op een steenworp afstand zijn er diverse winkels en scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) aanwezig. Verder vindt u in de directe omgeving voetbalvelden, tennisbanen, een golfbaan, hockeyvelden, een subtropisch zwembad, een theater en het recreatiepark Borgerswold. In Borgerswold kunt u vrijwel alle watersporten beoefenen, zoals zwemmen, vissen, surfen, kanoën en waterskiën. Binnenkort kunt u van het Langebosschemeer naar het Zuidlaardermeer varen. Bovendien zijn in het park leuke routes uitgezet om te fietsen, te wandelen of paard te rijden. Een wereld aan groen en recreatiemogelijkheden om de hoek.

Het eerste deel van de wijk Buitenwoel is inmiddels ontwikkeld en gerealiseerd. De wijk bestaat uit een wisseling van projectmatige bouw en particulier opdrachtgeverschap. Hierdoor is er een veelzijdige wijk ontstaan met een diversiteit aan woningen, maar door de juiste mix van woningen en invulling van het openbaar gebied is er toch sprake van een eenheid binnen de wijk.